Η φιλοσοφία της δημιουργίας του παστουρμά ξεκινάει από την ανάγκη των στρατιωτών της ανατολής που κατά τις εκστρατείες τους έπρεπε να τρέφονται με κάτι θρεπτικό και κάτι που θα διατηρούνταν για καιρό.

Ως οικογένεια με καταγωγή από τα Γιάννενα παντρέψαμε την ανατολίτικη γεύση του παστουρμά με την παραδοσιακή ελληνική πίτα του χωριού! Κασέρι ΠΟΠ και φρέσκια τομάτα έρχονται να αγκαλιάσουν το ηπειρώτικο φύλλο και την ιδιαίτερη γεύση του παστουρμά της οικογένειας «Μιραν». Όπως όλες οι πρώτες ύλες μας έτσι και ο παστουρμάς είναι πρώτης ποιότητας. Άλλωστε σκοπός μας είναι να δημιουργούμε για εσάς, όπως ακριβώς θα το κάνατε και στο σπίτι σας!

Φύλλο: Αλεύρι 70%, Αραβοσιτέλαιο, Αλάτι, Νερό

Γέμιση: Κασέρι Π.Ο.Π., Παστουρμάς Miran, Τομάτα, μαυροσούσαμο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

1.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 για 90 λεπτά στις αντιστάσεις χωρίς απόψυξη. Θελουμε να ροδίσει σε όλη την επιφάνεια.

2.Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να την κόψουμε.

Tip: Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη και την «καίμε» με ένα φλόγιστρο ώστε να καραμελώσει.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην χρησιμοποιείτε το ταψάκι σε φούρνο αερίου ή φουρνάκι επιτραπέζιο. Μην το τοποθετείτε στο πάτωμα του φούρνου και μην ψήνετε σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 180˚C.

Ελαιόλαδο

Αναμφισβήτητα το ελαιόλαδο είναι από τα πιο υγιεινά λίπη που υπάρχουν στον κόσμο και αποτελεί βασικό πυλώνα της Μεσογειακής διατροφής.
Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά τα οποία βοηθούν στην διατήρηση της υγείας του καρδιαγγειακού συστήματος. Ακόμη είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε.

Κασέρι

Το τυρί είναι μια από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου και άλλων θρεπτικών συστατικών. Το ασβέστιο, η πρωτεΐνη, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος και οι βιταμίνες Α, D, και K που περιέχονται στο τυρί, συμβάλλουν στη σωστή ανάπτυξη των οστών και την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά και τα ω-3 λιπαρά οξέα βοηθούν τη μνήμη και τη γενική καλή εγκεφαλική λειτουργία.