Με απόλυτη πίστη στην αυθεντική Ηπειρώτικη συνταγή που κληρονομήσαμε και ακολουθούμε εδώ και τρεις γενιές, φέρνουμε στο τραπέζι σας μια κασεροπιτα εφάμιλλη με αυτές που έφτιαχνε η γιαγιά μας.

Όπως σε όλες τις πίτες μας έτσι και στην Κασεροπιτα η πρώτη ύλη είναι πολύ καλά επιλεγμένη! Το κασέρι ΠΟΠ που χρησιμοποιούμε λιωνει αψογα ανάμεσα στα τραγανά μας φύλλα κατά το ψήσιμο και το γνήσιο παρθένο ελαιόλαδο τα δένει αρμονικά.

Φύλλο: Αλεύρι 70%, Αραβοσιτέλαιο, Αλάτι, Νερό

Γέμιση: Κασέρι Π.Ο.Π., Gouda, αυγά, γάλα φρέσκο, κρέμα γάλακτος, γιαούρτι

ΟΔΗΓΙΕΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

1.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 για 90 λεπτά στις αντιστάσεις χωρίς απόψυξη. Θελουμε να ροδίσει σε όλη την επιφάνεια.

2.Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να την κόψουμε.

Tip: Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη και την «καίμε» με ένα φλόγιστρο ώστε να καραμελώσει.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην χρησιμοποιείτε το ταψάκι σε φούρνο αερίου ή φουρνάκι επιτραπέζιο. Μην το τοποθετείτε στο πάτωμα του φούρνου και μην ψήνετε σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 180˚C.

 Φρέσκο Γάλα

Το γάλα είναι μια πολύ πλούσια, υψηλής διατροφικής αξίας τροφή, που έχουμε ανάγκη από πολύ μικροί για να κτίσουμε και να διατηρήσουμε έναν υγιή και γερό οργανισμό. Περιέχει μεγάλη ποικιλία συστατικών, (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, άλατα και βιταμίνες) σε υψηλή συγκέντρωση και άμεσα διαθέσιμων για αφομοίωση από τον οργανισμό.

Κασέρι

Το τυρί είναι μια από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου και άλλων θρεπτικών συστατικών. Το ασβέστιο, η πρωτεΐνη, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος και οι βιταμίνες Α, D, και K που περιέχονται στο τυρί, συμβάλλουν στη σωστή ανάπτυξη των οστών και την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά και τα ω-3 λιπαρά οξέα βοηθούν τη μνήμη και τη γενική καλή εγκεφαλική λειτουργία.