Στην προσπάθεια μας να παντρέψουμε την παράδοση με την σύγχρονη κουζίνα δημιουργήσαμε μια πειραγμένη εκδοχή της παραδοσιακής γαλατόπιτας! Μια τάρτα λοιπόν στη βάση η οποία έρχεται να δέσει με μια παραδοσιακή συνταγή κρέμας που θυμίζει τη γαλατόπιτα της γιαγιάς.

Βελούδινη υφή με τραγανή βάση. Το τέλειο ελαφρύ γλυκό για τον καφέ ή το μεσημεριανό σας!

Αλεύρι σίτου, φυτικά λιπαρά, ζάχαρη, νερό, αλάτι, σιμιγδάλι, άμυλο, γάλα πλήρες, αυγό, βανίλια, βούτυρο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

1.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 για 90 λεπτά στις αντιστάσεις χωρίς απόψυξη. Θελουμε να ροδίσει σε όλη την επιφάνεια.

2.Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να την κόψουμε.

Tip: Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη και την «καίμε» με ένα φλόγιστρο ώστε να καραμελώσει.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην χρησιμοποιείτε το ταψάκι σε φούρνο αερίου ή φουρνάκι επιτραπέζιο. Μην το τοποθετείτε στο πάτωμα του φούρνου και μην ψήνετε σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 180˚C.

Φρέσκο Γάλα
Το γάλα είναι μια πολύ πλούσια, υψηλής διατροφικής αξίας τροφή, που έχουμε ανάγκη από πολύ μικροί για να κτίσουμε και να διατηρήσουμε έναν υγιή και γερό οργανισμό. Περιέχει μεγάλη ποικιλία συστατικών, (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, άλατα και βιταμίνες) σε υψηλή συγκέντρωση και άμεσα διαθέσιμων για αφομοίωση από τον οργανισμό.

Σιμιγδάλι
Το σιμιγδάλι είναι μια τροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, λίγα λιπαρά και πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες και πολλές θρεπτικές ουσίες, όπως πρωτεΐνη, βιταμίνες Ε και Β, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο. Επίσης, το σιμιγδάλι είναι μια τροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε χοληστερίνη και νάτριο, πλούσια σε φυτικές ίνες και δεν περιέχει καθόλου βλαπτικά trans λιπαρά οξέα.