Με απόλυτη πίστη στην αυθεντική Ηπειρώτικη συνταγή που κληρονομήσαμε και ακολουθούμε εδώ και τρεις γενιές, φέρνουμε στο τραπέζι σας μια κολοκυθόπιτα με άρωμα άλλης εποχής. Εφάμιλλη με αυτές που έφτιαχνε η γιαγιά μας. Το φύλλο είναι δουλεμένο στο χέρι, ανοιγμένο με τον πλάστη, αγνό, ποιοτικό και τραγανό όπως παλιά.

Για την πλούσια γέμιση χρησιμοποιούμε τα πιο αγνά υλικά αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς.

Φύλλο: Αλεύρι 70%, Αραβοσιτέλαιο, Αλάτι, Νερό
Γέμιση: Κολοκυθάκι πράσινο, Φέτα Π.Ο.Π., Κρεμμύδι,
Άνηθος, Μάραθος, Μυρώνια, Καυκαλήθρες, Ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170˚C.
2. Χαράξτε τα πάνω φύλλα της πίτας (6 μεγάλα ή 24 μικρά) μέχρι τη
μέση, αφού την αποψύξετε για λίγα λεπτά.
3. Τοποθετήστε την πίτα με το ταψάκι της στην κάτω σχάρα του φούρνου.
4. Ψήνετε για 1 ώρα και 10′ λεπτά περίπου κατά προτίμηση στη λειτουργία «αντιστάσεις» μέχρι να ροδίσει.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην χρησιμοποιείτε το ταψάκι σε φούρνο αερίου ή φουρνάκι επιτραπέζιο. Μην το τοποθετείτε στο πάτωμα του φούρνου και μην ψήνετε σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 180˚C.

Πράσινο κολοκυθάκι
Τα κολοκυθάκια αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης C, η οποία ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και καλίου, που συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ειδικότερα βιταμίνη Β6 και φυλλικό οξύ-, βιταμίνες Α και Κ, καθώς και πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ο φώσφορος, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, το μαγγάνιο και το ασβέστιο.

Φέτα
Η φέτα είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, φωσφόρου και πρωτεϊνών, που έχουν αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία των οστών. Ακόμη η φέτα περιέχει καλά λιπαρά και προβιοτικά τα οποία βοηθούν το πεπτικό σύστημα. Τέλος λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε πρωτεΐνες επέρχεται ως αποτέλεσμα η ανάπτυξη του μυϊκού ιστού.