Με απόλυτη πίστη στην αυθεντική Ηπειρώτικη συνταγή που κληρονομήσαμε και ακολουθούμε εδώ και τρεις γενιές, φέρνουμε στο τραπέζι σας μια μεσογειακή πίτα με άρωμα άλλης εποχής. Εφάμιλλη με αυτές που έφτιαχνε η γιαγιά μας. Το φύλλο είναι δουλεμένο στο χέρι, ανοιγμένο με τον πλάστη, αγνό, ποιοτικό και τραγανό όπως παλιά.

Για την πλούσια γέμιση χρησιμοποιούμε τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς.

 

Φύλλο: Αλεύρι 70%, Ελαιόλαδο, Αλάτι, Νερό
Γέμιση: Πιπεριές πράσινες, Πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης,
Ελιές Καλαμών, Πράσο, Κρεμμύδι, Άνηθος, Μάραθος, Μυρώνια, Καυκαλήθρες,Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170˚C.
2. Χαράξτε τα πάνω φύλλα της πίτας (6 μεγάλα ή 24 μικρά) μέχρι τη
μέση, αφού την αποψύξετε για λίγα λεπτά.
3. Τοποθετήστε την πίτα με το ταψάκι της στην κάτω σχάρα του φούρνου.
4. Ψήνετε για 1 ώρα και 10′ λεπτά περίπου κατά προτίμηση στη λειτουργία «αντιστάσεις» μέχρι να ροδίσει.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην χρησιμοποιείτε το ταψάκι σε φούρνο αερίου ή φουρνάκι επιτραπέζιο. Μην το τοποθετείτε στο πάτωμα του φούρνου και μην ψήνετε σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 180˚C.

Ελιές
Οι ελιές είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και συναγωνίζονται με το αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Α και καροτενοειδών και σε μικρές ποσότητες βιταμίνες Β1, Β6 και Β12. Επίσης, οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της ελιάς την καθιστούν μία φυσική πηγή προστασίας κατά του καρκίνου.

Πιπεριές
Οι πιπεριές όλων των χρωμάτων είναι πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σε φυλλικό οξύ, βιταμίνη Α και C, λυκοπένιο, καθώς και καροτενοειδή. Έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, των λοιμώξεων, των παθήσεων των αρθρώσεων και στην αντιγήρανση.