Με απόλυτη πίστη στην αυθεντική Ηπειρώτικη συνταγή που κληρονομήσαμε και ακολουθούμε εδώ και τρεις γενιές, φέρνουμε στο τραπέζι σας μια μπουγάτσα με άρωμα άλλης εποχής. Σαν αυτές που έφτιαχνε η γιαγιά μας. Το φύλλο είναι δουλεμένο στο χέρι, ανοιγμένο με τον πλάστη, αγνό, ποιοτικό και τραγανό όπως παλιά.

Για την πλούσια γέμιση χρησιμοποιούμε τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς.

Φύλλο: Αλεύρι 70%, Μαργαρίνη, Αλάτι, Νερό
Γέμιση: Σιμιγδάλι, Γάλα πλήρες, Βούτυρο αγελαδινό 82%,
Ζάχαρη, Βανίλια.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

1. Τοποθετήστε το προϊόν σε βουτυρωμένο ταψάκι ή αντικολλητικό χαρτί.
2. Αποψύξτε για 30’ λεπτά.
3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180℃ κατά προτίμηση στη λειτουργία «αντιστάσεις».
4. Τοποθετήστε στο φούρνο στο κάτω ράφι για περίπου 20’-30’ λεπτά.
5. Μόλις ροδοκοκκινίσει είναι έτοιμη. Καλή σας απόλαυση!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην χρησιμοποιείτε το ταψάκι σε φούρνο αερίου ή φουρνάκι επιτραπέζιο. Μην το τοποθετείτε στο πάτωμα του φούρνου και μην ψήνετε σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 180˚C.

Φρέσκο Γάλα
Το γάλα είναι μια πολύ πλούσια, υψηλής διατροφικής αξίας τροφή, που έχουμε ανάγκη από πολύ μικροί για να κτίσουμε και να διατηρήσουμε έναν υγιή και γερό οργανισμό. Περιέχει μεγάλη ποικιλία συστατικών, (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, άλατα και βιταμίνες) σε υψηλή συγκέντρωση και άμεσα διαθέσιμων για αφομοίωση από τον οργανισμό.

Σιμιγδάλι
Το σιμιγδάλι είναι μια τροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, λίγα λιπαρά και πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες και πολλές θρεπτικές ουσίες, όπως πρωτεΐνη, βιταμίνες Ε και Β, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο. Επίσης, το σιμιγδάλι είναι μια τροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε χοληστερίνη και νάτριο, πλούσια σε φυτικές ίνες και δεν περιέχει καθόλου βλαπτικά trans λιπαρά οξέα.