Με απόλυτη πίστη στην αυθεντική Ηπειρώτικη συνταγή που κληρονομήσαμε και ακολουθούμε εδώ και τρεις γενιές, φέρνουμε στο τραπέζι σας μια μανιταρόπιτα εφάμιλλη με αυτές που έφτιαχνε η γιαγιά μας. Το φύλλο είναι δουλεμένο στο χέρι, ανοιγμένο με τον πλάστη, αγνό, ποιοτικό και τραγανό όπως παλιά.

Για την πλούσια γέμιση χρησιμοποιούμε τα πιο φρέσκα υλικά αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς.

 

Φύλλο: Αλεύρι 70%, Αραβοσιτέλαιο, Αλάτι, Νερό
Γέμιση: Μανιτάρια Champignon, Πιπεριά Φλωρίνης, Πατάτα, Ρίγανη, Αλάτι, Πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170˚C.
2. Χαράξτε τα πάνω φύλλα της πίτας (6 μεγάλα ή 24 μικρά) μέχρι τη
μέση, αφού την αποψύξετε για λίγα λεπτά.
3. Τοποθετήστε την πίτα με το ταψάκι της στην κάτω σχάρα του φούρνου.
4. Ψήνετε για 1 ώρα και 10′ λεπτά περίπου κατά προτίμηση στη λειτουργία «αντιστάσεις» μέχρι να ροδίσει.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην χρησιμοποιείτε το ταψάκι σε φούρνο αερίου ή φουρνάκι επιτραπέζιο. Μην το τοποθετείτε στο πάτωμα του φούρνου και μην ψήνετε σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 180˚C.

Μανιτάρι
Θεωρούνται εξαιρετική τροφή, καθώς περιέχουν αμελητέες ποσότητες λίπους και σακχάρων, αλλά σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών. Οι πρωτεΐνες των μανιταριών συναγωνίζονται στην ποιότητα τις ζωικές πρωτεΐνες, χωρίς όμως τις τοξίνες, τα λίπη και τη χοληστερόλη που βρίσκονται σε αυτά.
Επομένως θεωρούνται ιδανική επιλογή για τους χορτοφάγους αλλά και για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, αφού περιέχουν ελάχιστες θερμίδες.

Κόκκινες Πιπεριές Φλωρίνης
Οι κόκκινες πιπεριές αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών, φολλικού οξέος, βιταμίνης Κ και μαγγανίου. Επίσης είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α, που κάνει καλό στην όραση και προστατεύει από τις λοιμώξεις.