Μια νέα γεύση που ήρθε για να μείνει! Χορταστική και λαχταριστή Μακαρονόπιτα με πλούσια γέμιση και τα πιο αγνά υλικα. Το φυλλο είναι δουλεμένο στο χέρι, ανοιγμένο με τον πλάστη, αγνό, ποιοτικό και τραγανό όπως παλιά.

Για την πλούσια γέμιση χρησιμοποιούμε τα πιο αγνά υλικά αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς.

Φύλλο: Αλεύρι 70%, Αραβοσιτέλαιο, Αλάτι, Νερό
Γέμιση: Mακαρόνια χοντρά, Φέτα Π.Ο.Π., Ανθότυρο
Βούτυρο γάλακτος, Αυγά, μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170˚C.
2. Χαράξτε τα πάνω φύλλα της πίτας (6 μεγάλα ή 24 μικρά) μέχρι τη
μέση, αφού την αποψύξετε για λίγα λεπτά.
3. Τοποθετήστε την πίτα με το ταψάκι της στην κάτω σχάρα του φούρνου.
4. Ψήνετε για 1 ώρα και 10′ λεπτά περίπου κατά προτίμηση στη λειτουργία «αντιστάσεις» μέχρι να ροδίσει.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην χρησιμοποιείτε το ταψάκι σε φούρνο αερίου ή φουρνάκι επιτραπέζιο. Μην το τοποθετείτε στο πάτωμα του φούρνου και μην ψήνετε σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 180˚C.

Ελαιόλαδο
Αναμφισβήτητα το ελαιόλαδο είναι από τα πιο υγιεινά λίπη που υπάρχουν στον κόσμο και αποτελεί βασικό πυλώνα της Μεσογειακής διατροφής.
Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά τα οποία βοηθούν στην διατήρηση της υγείας του καρδιαγγειακού συστήματος. Ακόμη είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε.

Φέτα
Η Φέτα είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, φωσφόρου και πρωτεϊνών, που έχουν αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία των οστών. Ακόμη η φέτα περιέχει καλά λιπαρά και προβιοτικά τα οποία βοηθούν το πεπτικό σύστημα. Τέλος λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες επέρχεται ως αποτέλεσμα η ανάπτυξη του μυϊκού ιστού.